Radionomy Board
It is currently Thu Oct 24, 2019 1:04 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Reclame in Vlaanderen
PostPosted: Sun Oct 16, 2016 7:18 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 16, 2013 5:29 pm
Posts: 188
Location: Belgium, Ypres
Radio 1: https://www.radionomy.com/nl/radio/to-dance-station
Radio 2: https://www.radionomy.com/en/radio/80s90spartyhits
O.S: Windows Seven 64 Bits
Als het positief is mag het ook eens gezegd worden! Voor het eerst sinds lang zijn er de afgelopen dagen een degelijke variatie aan reclamespots te horen in Vlaanderen. De blokken van 2 minuten zijn mooi opgevuld, daardoor is niet constant die vervelende tune te horen! :) Op mijn radio's zijn er 2 blokken van 2 minuten per uur. Zijn er nu nog zenders met 4 blokken per uur, of is dit nu afgevoerd?

Mvg
Hans

_________________
Hans

T.O. Dance Station
The best dance music and party hits of the last 30 years!!!

80s 90s PARTY HITS
Only the best party hits from the 80s & 90s!!!


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Tue Nov 29, 2016 9:23 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 18, 2016 4:34 pm
Posts: 143
Location: Belgium
Radio 1: Radio Albatros Belgium
www.radioalbatros.be
Radio 2: Albatros Plus
www.albatrosplus.be
O.S: Windows 10
Het zou leuk zijn mocht men de reclame podcasts aanpassen aan de taal van het station, ongeacht waar geluisterd wordt.
Vlaamse radio = vlaamse reclame
Franstalige = Frans
En niet volgens de server waar je luistert. Zou een enorme winst aan luisteraars betekenen.en meer inkomsten voor targetspot

_________________
Radio Albatros Belgium
Albatros Plus
Jan
Stations Manager


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Dec 01, 2016 6:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 16, 2013 1:16 pm
Posts: 270
Location: Veenendaal, Nederland
Radio 1: www.radionomy.com/anzoradio
O.S: Windows 10
RABmanager wrote:
Het zou leuk zijn mocht men de reclame podcasts aanpassen aan de taal van het station, ongeacht waar geluisterd wordt.
Vlaamse radio = vlaamse reclame
Franstalige = Frans
En niet volgens de server waar je luistert. Zou een enorme winst aan luisteraars betekenen.en meer inkomsten voor targetspot


Dan heb je niet begrepen hoe Radionomy zijn geld verdient. Stel dat iemand in Frankrijk naar AnZoRadio luistert, een internationaal station. Dan zou er reclame uit Nederland worden uitgezonden in Frankrijk. Daar betalen adverteerders toch niet voor!

_________________
met vriendelijke groet, with kind regards,
André

when live, using ZaraRadio 1.6.2 (automation software) and Butt 0.1.14 (broadcast tool)


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Fri Dec 02, 2016 12:27 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 29, 2013 7:45 pm
Posts: 409
Location: Ghent-Belgium
Radio 1: http://belgian-oldies-radio.playtheradio.com/

http://listen.radionomy.com/belgian-oldies-radio.m3u
O.S: Windows 8
Andre, (AnZo Radio)

ik moet je gelijk geven....dat Radionomy haar reclame aanpast aan de taal van het land of streek waar er geluisterd word....

In Vlaanderen is er echter 1 probleem met luisteraars die via Proximus naar één of ander Radionomy station luisteren.....(Telenet klanten blijken daar geen problemen mee te hebben)

Het gebeurd soms dat je internetverbinding in Vlaanderen verbonden is met een Proximus-server op het Waals grondgebied....en heb je Franstalige reclame....

Door je modem even uit te schakelen en opnieuw in te schakelen....heb je 90% kans dat je na de heropstart met een Proximus-server op Vlaams grondgebied verbonden bent en dus terug Vlaamse reclame krijgt...

Ik stel voor dat Radionomy en Targetspot dit specifieke Proximus probleem eens met de directie van Proximus, bespreekt....

_________________
Mvg
Eddy

BELGIAN OLDIES RADIO

http://www.belgianoldiesradio.com

http://www.belgianoldiesradio.com


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Tue Dec 06, 2016 10:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 18, 2016 4:34 pm
Posts: 143
Location: Belgium
Radio 1: Radio Albatros Belgium
www.radioalbatros.be
Radio 2: Albatros Plus
www.albatrosplus.be
O.S: Windows 10
Eddy, Andre, moderators en andere collega's...

Even overlegd met specialisten van een paar providers.

Het probleem van de de taal in de reclame stelt zich niet bij Telenet provider, vermits die enkel Nederlandstalige klanten bedienen.
Radionomy vergeet dat er ook providers zijn die beide landstalen aanbieden. Dus stel ik volgende oplossing voor
Voor nieuws- en andere berichten kan een radioproducer nu kiezen uit podcasts US, FR enz.
Waarom kan de (verplichte) reclamepodcast ook niet op die manier worden vastgelegd..?
Mss bij een volgende update?

_________________
Radio Albatros Belgium
Albatros Plus
Jan
Stations Manager


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 10:08 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 16, 2013 1:16 pm
Posts: 270
Location: Veenendaal, Nederland
Radio 1: www.radionomy.com/anzoradio
O.S: Windows 10
Denk het niet, om bovengenoemde reden. Als ik naar jouw radiostation luister vanuit Nederland, verdient Radionomy geld om mij Nederlandse reclames te laten horen. Vlaamse adverteerders gaan niet betalen voor andere landen waar ze niets verkopen.

_________________
met vriendelijke groet, with kind regards,
André

when live, using ZaraRadio 1.6.2 (automation software) and Butt 0.1.14 (broadcast tool)


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 1:28 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 18, 2016 4:34 pm
Posts: 143
Location: Belgium
Radio 1: Radio Albatros Belgium
www.radioalbatros.be
Radio 2: Albatros Plus
www.albatrosplus.be
O.S: Windows 10
Ok Anzi

In Nederland Nederlandse reclame
In Vlaanderen en Vlaams Brabant : Vlaams
In Wallonie en Waals Brabant : Waals
In Frankrijk :Frans
Zo goed...

In Belgie is er wel een taalwetgeving, daar zouden ze rekening mee moeten houden....

_________________
Radio Albatros Belgium
Albatros Plus
Jan
Stations Manager


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 3:22 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 29, 2013 7:45 pm
Posts: 409
Location: Ghent-Belgium
Radio 1: http://belgian-oldies-radio.playtheradio.com/

http://listen.radionomy.com/belgian-oldies-radio.m3u
O.S: Windows 8
Ik wil het nog eens herhalen...Het probleem stelt zich bij de provider PROXIMUS en niet bij radionomy

Het gebeurd soms dat je internetverbinding in Vlaanderen verbonden is met een Proximus-server op het Waals grondgebied....en heb je Franstalige reclame....

Door je modem even uit te schakelen en opnieuw in te schakelen....heb je 90% kans dat je na de heropstart met een Proximus-server op Vlaams grondgebied verbonden bent en dus terug Vlaamse reclame krijgt...

Ik stel voor dat Radionomy en Targetspot dit specifieke Proximus probleem eens met de directie van Proximus, bespreekt

_________________
Mvg
Eddy

BELGIAN OLDIES RADIO

http://www.belgianoldiesradio.com

http://www.belgianoldiesradio.com


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Dec 08, 2016 11:24 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 18, 2016 4:34 pm
Posts: 143
Location: Belgium
Radio 1: Radio Albatros Belgium
www.radioalbatros.be
Radio 2: Albatros Plus
www.albatrosplus.be
O.S: Windows 10
Eddy

Het is zelfs nog eenvoudiger

Gisteren aan Proximus vraag gesteld via forum en facebook waarom reclame in het Frans, vandaag is ie in het Nederlands, het kan dus blijkbaar toch...
Wel even je locatie opgeven...

_________________
Radio Albatros Belgium
Albatros Plus
Jan
Stations Manager


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group