Radionomy Board
It is currently Sat Jan 18, 2020 12:28 am

All times are UTC
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Tue Aug 20, 2013 12:56 am 
Offline
Moderators
User avatar

Joined: Mon Jun 24, 2013 12:14 pm
Posts: 3580
Location: Amsterdam - the Netherlands
Radio 1: https://www.radionomy.com/en/radio/radio-nostalgia
http://www.radio-nostalgia.nl
O.S: Windows 10
Na vele vragen van jullie over de berekening van je radio station publiek, zijn hier wat diepere uiteenzettingen.

________________________________________

Categorie I - Officiële statistieken - Beschikbaar op http://rmo.radionomy.com
________________________________________

Iedere dag om middernacht, stoppen we de tellers en halen we de beschikbare logs op van de laatste 24 uur van al onze streaming servers.
________________________________________

Wat is een log?

Een log is een bestand die automatisch wordt gegenereerd door een streaming server, waar de duur van alle connecties op staan, welke url er is aangeroepen, login en logout tijd. In zekere zin maakt dit bestand het mogelijk om connecties te '"volgen". Deze logbestanden worden automatisch gegenereerd en niemand kan verbinding maken met een streaming server zonder dat dit hierin wordt opgenomen.

Leer meer over de logbestanden : http://en.wikipedia.org/wiki/Server_log
________________________________________

En dan?

Dus, om middernacht, halen we de "beroemde" logs op met de connecties en disconnecties, van middernacht tot middernacht. Daarna berekent een automatisch proces de verstreken tijd tussen wanneer iemand de url van een radio opriep (connectie) en wanneer hij de verbinding met deze radio verbrak (disconnectie). Op deze manier verkrijgen wij, op geheel rekenkundige wijze, de duur van zijn luistertijd.

Daarna tellen we deze periodes op voor elke bekende url en verkrijgen zo de totale speelduur voor elke radio van de laatste 24 uur.
________________________________________

Sommige van mijn luisteraars zijn nog verbonden om middernacht: wat gebeurt er dan?

Aangezien de berekening is gebaseerd op de verstreken tijd van connectie tot disconnectie, zal de luisterduur worden uitgesteld tot de volgende berekening van je publiek, tot de tijd van disconnectie van de luisteraars bekend is.

Dus, als je 3 volle dagen verbonden blijft met je radio station, kan je luistertijd niet worden opgenomen in het log bestand voordat je verbinding is verbroken. In zo'n geval, als het klaar is, krijg je de speeltijd voor iedere dag dat je naar je radio station luisterde erbij.

Daarom moet Radionomy 16 uur aan je publiek toevoegen op Maandag en 18 uur aan je publiek toevoegen op Dinsdag. Op deze manier zullen je statistieken worden gladgestreken, van dag tot dag, afhankelijk van disconnecties.
________________________________________

Soms zeggen jullie dat het berekeningsproces van het publiek niet compleet is en gecorrigeerd zal worden: waarom?

Soms kan het automatisch proces dat de log bestanden analyseert niet op tijd worden gerealiseerd (bijvoorbeeld als er veel regels waren om te analyseren). Daarom checken wij iedere morgen of alle log bestanden meegenomen zijn. Zo niet, herstarten we het hele berekeningsproces, en zorgen we ervoor dat alles is meegeteld.

Gewoonlijk kun je er vanuit gaan dat om 12 uur 's middags de getoonde statistieken compleet zijn en dat alle logs van connectie / disconnectie van de vorige dag geteld zijn. Een indicatief cijfer is beschikbaar om 8 uur 's morgens.

Houd er rekening mee dat op Zaterdag en Zondag het controle moment alleen op Maandagochtend wordt gedaan.

________________________________________

Categorie II - Real-time publiek schatting - Niet officieel
________________________________________

Deze real time publiek schatting is beschikbaar in de Stats tab op : http://rmo.radionomy.com. Het doel van deze publiek curve is om je een idee te geven van het aantal verbonden luisteraars. Maar, houd er rekening mee dat we geen garantie kunnen geven voor het soepel functioneren en de betrouwbaarheid van deze tool 24/24.

Jullie zeggen dat de Stats curve en de "live" teller in "RMO" niet altijd betrouwbaar zijn: waarom?

Inderdaad. Om jullie te voorzien van een real-time schatting van mensen die naar je radio station luisteren, gebruiken we een veel minder betrouwbare methode dan log bestanden.

Waarom? Ten eerste, als we voor 1 dag, en voor het gehele platform, de duur van connectie data log voor log moesten berekenen, zouden we meer dan 5 uur nodig hebben, gezien het aantal te analyseren rijen.
En ook, als we deze methode gebruikten, zou je moeten wachten totdat een luisteraar disconnect om te weten of hij had geluisterd naar je radio station.

Technisch gezien is het daarom onmogelijk deze methode toe te passen in real-time.

We hebben gekozen voor een meer 'fotografische' methode dat een schatting kan genereren van je huidige publiek.... Zelfs als deze tool niet de gehele dag 100% betrouwbaar is, krijg je een idee van hoeveel luisteraars je krijgt bij een bepaalde uitzending, of dat je luisteraars een song niet leuk vinden, etc....

Deze tool is er om je te helpen, maar kan niet worden beschouwd als betrouwbare data, in tegenstelling tot de dagelijkse analyse van de streaming servers logs.

________________________________________

Welke methode gebruiken jullie precies?

Deze methode is vrij eenvoudig. Iedere 5 minuten (getimed op: h00, H05, H10, etc.), vraagt een API op hoeveel luisteraars er verbonden zijn met iedere streaming server, en toont ze. Zowel in de live teller (Stats), als via de publiek curve (Stats), door iedere punt van 5 minuten te verbinden.

________________________________________

Waarom kan ik de publiek curve niet altijd vertrouwen?

Vele factoren kunnen een 'verkeerd beeld' doen geven, hier zijn er een aantal (ongelimiteerde lijst)
- Een "bot" of een applicatie is verbonden met je radio station gedurende 2 seconden, om 17:00 uur. Daarom zul je een 'peak' publiek krijgen op dat uur, gevolgd door een daling van de curve (5 minuten daarna). Terwijl wij in de logs (real audience), zullen zien dat de connectie niet bleef.

- 1 of meerdere streaming servers reageerde niet op de API om 16:05 uur. Maar, het heeft wel gereageerd om 16:00 uur en om 16:10 uur. Dus, je zal een plotselinge val in de curve krijgen om 16:05 uur, maar daarvoor en daarna zullen het aantal luisteraars hetzelfde blijven. Dit betekent niet dat je luisteraars de verbinding verbroken hebben, maar eenvoudig dat de informatie niet beschikbaar was om die tijd.

- We hebben tijdelijk de platform structuur gewijzigd. Om aan een probleem te werken, of om belasting te verminderen, kunnen we tijdelijk de werking van de streaming servers veranderen. De API, die niets weet van deze verandering, zal verkeerde informatie ontvangen. Je real-time publiek schatting zal op dat moment te laag of te hoog zijn in verhouding tot de werkelijkheid.
________________________________________

We hopen dat deze uitleg je zal helpen de verschillende tools die tot je beschikking staan beter te begrijpen. De officiële & betrouwbare (dagelijkse statistieken, rekenkundig gebaseerd op de logs) en de tools (zoals de publiek curve) die beschikbaar zijn om te zien hoe de zaken erbij staan.

_________________
The best advertisement for my radio is the playlist ♪♫♪♫♪♫♪♫

No support via PM - in PM verleen ik geen support.
Veel antwoorden op je vraag zijn ook terug te vinden in de tutorials.


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group