Radionomy Board
It is currently Wed Oct 23, 2019 11:14 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jun 07, 2016 5:12 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 20, 2016 2:35 pm
Posts: 29
Radio 1: http://www.radionomy.com/ClassicHits106
Radio 2: http://classichits106.eu
O.S: Other
Goedemorgen,

Ik ben vertwijfeld over iets wat bij mij om de x tracks gebeurt. Bij het overgaan van tracks hapert de stream. Om uit te sluiten dat het vanuit hier gebeurt(ook nooit eerder meegemaakt) heb ik een nieuwe machine (zwaarder) ingericht met daarop SAM Broadcaster. De SQL en Webserver zijn op de oude machine blijven draaien. Op momenten dat het fout gaat is de CPU load 20% en dat mag het probleem niet zijn.

Met andere woorden. Deze dropouts blijven terugkomen, vooral als er dan ook nog een jingle voor zit, maar het gebeurt geheel willekeurig.

Heeft iemand hier ervaring mee en hoe is dit op te lossen of heeft het te maken met het feit dat ik stream naar een drukke server die de stream taginfo niet op tijd kan handelen.

Ik heb overigens wel een stukje gevonden over gaten tussen tracks maar dat dateert alweer van februari dus dat zal niet meer van toepassing zijn.

Alvast bedankt voor jullie informatie.

_________________
Try it, you will love it: Visit us at http://classichits106.eu/


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Tue Jun 21, 2016 4:46 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 20, 2016 2:35 pm
Posts: 29
Radio 1: http://www.radionomy.com/ClassicHits106
Radio 2: http://classichits106.eu
O.S: Other
Ben ik de enige met deze problemen of lees niemand dit topic?

Inmiddels een nieuwe (krachtige) pc aangeschaft, maar de problemen blijven. Luisteraars worden verbroken(mediaspelers stoppen) door drop outs, haperingen zijn hoorbaar en kunnen echt niet meer aan mijn zijde plaatsvinden. Ik maak gebruik van glasvezel en heb ik het verleden met shoutcast nooit problemen gehad.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

_________________
Try it, you will love it: Visit us at http://classichits106.eu/


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Tue Jun 21, 2016 3:55 pm 
Offline
Moderators
User avatar

Joined: Mon Jun 24, 2013 12:14 pm
Posts: 3470
Location: Amsterdam - the Netherlands
Radio 1: https://www.radionomy.com/en/radio/radio-nostalgia
http://www.radio-nostalgia.nl
O.S: Windows 10
Is de computer wel met een kabel verbonden met het netwerk?
Draadloos is erg gevoelig voor storingen als je live uitzend.

_________________
The best advertisement for my radio is the playlist ♪♫♪♫♪♫♪♫

No support via PM - in PM verleen ik geen support.
Veel antwoorden op je vraag zijn ook terug te vinden in de tutorials.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Tue Jun 21, 2016 5:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 20, 2016 2:35 pm
Posts: 29
Radio 1: http://www.radionomy.com/ClassicHits106
Radio 2: http://classichits106.eu
O.S: Other
Goedenavond Bob,

Nee ik heb een vaste UTP verbinding 100MB/1GB netwerk en glasvezel 100/100. Ik heb ook nooit problemen gehad met het gebruik middels shoutcast.

Kan het nog te maken hebben met de encoder? Ik gebruik nu binnen Sam Broadcaster een shoutcast V1 encoder mp3, 128 kbs, 44100 Stereo.

Het valt mij op dat de problemen erger worden in de late ochtend(11:30) en middag. De verbindingen worden dan verbroken.

_________________
Try it, you will love it: Visit us at http://classichits106.eu/


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Jun 22, 2016 2:13 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 12, 2016 11:06 am
Posts: 22
Location: Louisa Kentucky
Radio 1: http://listen.radionomy.com/radiostudio-one
mix106 wrote:
Goedenavond Bob,

Nee ik heb een vaste UTP verbinding 100MB/1GB netwerk en glasvezel 100/100. Ik heb ook nooit problemen gehad met het gebruik middels shoutcast.

Kan het nog te maken hebben met de encoder? Ik gebruik nu binnen Sam Broadcaster een shoutcast V1 encoder mp3, 128 kbs, 44100 Stereo.

Het valt mij op dat de problemen erger worden in de late ochtend(11:30) en middag. De verbindingen worden dan verbroken.


Hallo,

voordat ik de betaalde versie van RadioBoss gebruikte nam ik steeds een standalone encoder , voor mij eerlijk gezegd is BUTT nog steeds het beste.

Hangt natuurlijk ervan af wat je persoonlijke smaak is , we gebruiken ook niet allemaal dezelfde software he?

;)

Greetz vanuit USA

_________________
Radio Studio 1


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Jun 22, 2016 5:35 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 16, 2013 1:16 pm
Posts: 270
Location: Veenendaal, Nederland
Radio 1: www.radionomy.com/anzoradio
O.S: Windows 10
Hier ook Butt.

_________________
met vriendelijke groet, with kind regards,
André

when live, using ZaraRadio 1.6.2 (automation software) and Butt 0.1.14 (broadcast tool)


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Fri Jun 24, 2016 8:27 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 20, 2016 2:35 pm
Posts: 29
Radio 1: http://www.radionomy.com/ClassicHits106
Radio 2: http://classichits106.eu
O.S: Other
Bedankt voor jullie tips.. Het enige wat ik mis (en ik nog moet uitzoeken) hoe ik de mp3 tag info kan gebruiken. Want ik zie staan via bestand of manueel en ik weet niet of Sam broadcaster dat kan, maar ik ga verder op onderzoek uit.

_________________
Try it, you will love it: Visit us at http://classichits106.eu/


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group