Radionomy Board
It is currently Sun May 31, 2020 1:23 am

All times are UTC
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Radionomywebsite
PostPosted: Sat Nov 23, 2013 4:05 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 16, 2013 2:49 pm
Posts: 2
Ik kijk al bij al nog weinig op de website van Radionomy. En ik betrap me erop dat ik ook niet meer op het zoekknopje druk bij die website.
Vroeger was dat wel het geval. Toen had je een degelijke website alwaar je zelfs "vrienden" of "radiovrienden" kon maken en waar iedere radio een plaatsje had. Je had allerlei mogelijkheden in de zoekfilter om vanalles en nog wat op te zoeken. Nu moet je al een specialist zijn om zelfs je eigen radio nog terug te vinden op de website via diezelfde zoekfilter, tenzij je op de lijst staat van de "10 beste ter wereld". Hoe je trouwens ook op die zoekfilter drukt, je komt bijna steeds bij dezelfde 10 terecht, gezien ze op meerdere genres hoog scoren ook nog eens.
Zelfs bij Itunes vind ik mijn radio beter en sneller terug dan bij Radionomy zelf. Daar wordt ie dus een pak beter "gepromoot" dan bij radionomy zelf.

Ik vraag me af hoe nieuwe radio's nog van de grond kunnen geraken via radionomy - buiten radionomy om begrijp ik het maar al te goed hoe je dat doet, maar wat de promotiemiddelen bij radionomy zelf betreft is die mogelijkheid momenteel zo goed als zero, zero zero zero zero zero ... . Onlangs werd een wedstrijdje uitgeschreven om je eigen radio (via radionomy) beter in de picture te zetten. k'Heb niet meegedaan trouwens. De hoop dat het iets zou uithalen bij radionomy is inmiddels eveneens "zero".

Inmiddels zit mijn radio toevallig wel al een hele tijd boven de 130 luisteruren, maar heb nog steeds geen nieuws of de radio nu eindelijk van die "advanced"-mode af is en ik niet langer voor de eventuele kosten zou opdraaien (ik zit/zat namelijk in die optie met minimaal 12 luisteruren dagelijks en vandaar ben ik destijds overgeschakeld op een 100 % rechtenvrije radio - creative commons meerbepaald - het enige middel om als radio in leven te blijven). Gezien de radio nu al een tijd boven de 130 zit (en daar ook blijft zo te zien) zou ik nu graag op "premium" overschakelen natuurlijk - zodat ik niet steeds moet kijken of bepaalde (soortgelijke) muziek het label cc draagt... maar hoe ? Want ik hoor geen nieuws meer over de stand van zaken.

Nu ga ik evenmin pleiten voor een totale terugkeer naar vroeger want toen waren er storingen en misverstanden alom met tot gevolg het schrappen van allerlei radio's, al dan niet terecht terwijl anderen onwillekeurig ongemoeid werden gelaten. Maar toch - er zat meer leven in de brouwerij. En dat is nu allemaal weg, ondanks een flashy website van het type windows 8.

Enkele voorstelletjes :
- (terug) betere communicatie (voor zover die er ooit is geweest)
- betere en meer transparante zoekfilters met niet steeds dezelfde 10 radio's erop en ook die 11de op de lijst zou terug te vinden moeten zijn bijvoorbeeld of de "nieuwste".
- terugkeer naar een radionomistengroep met mensen die gewoon luisteren en/of ook uitzenden als dat technisch en financieel zou kunnen

Tot nog eens.


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Radionomywebsite
PostPosted: Sat Nov 23, 2013 6:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 16, 2013 10:12 am
Posts: 272
Location: The Netherlands ('Brabant')
O.S: Windows Seven 64 Bits
Ik merk zelf dat ik de neiging heb te vergeten dat ik daar uberhaupt nog een pagina heb.

Het 'community'-gevoel is inderdaad sterk verminderd.

Vroeger kon je andere radiomakers nog privéberichten sturen, en bij ándere radio's ook de laatste 50 nummers doorzoeken. Dat was handig als je redelijk recent een titel gemist had. Nu is het maar een schraal lijstje van vijf nummers. :(

_________________
Former radio producer; but still listening to Double XX, Tijdloos, AlternativeRadio, International Rare Groove, Fly Foot Selecta and some others. Check great music at wwzapper.com


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Radionomywebsite
PostPosted: Sun Nov 24, 2013 3:55 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 16, 2013 2:49 pm
Posts: 2
Op het internet lees ik tevens nog het volgende :

"Radionomy has raised a total of $6 million from its parent company Musicmatic, which also owns the music distribution platform Jamendo. The company currently has around 20 people on staff and will hire more people in the U.S. soon."

Dit wist ik niet maar toevallig of niet - ik heb jaren geleden ook Jamendo ontdekt inderdaad (nog voordat radionomy of musicmatic er iets mee te maken had), omdat ik de creative common richting indraaide, ook als componist (naast het radio maken). Musicmatic bezit momenteel beide bedrijven.
Bij beide bedrijven was ik echt dol-enthoesiast, want eindelijk was er een initiatief (zowel bij radionomy als bij jamendo dus) waar ik echt het gevoel had "erbij te horen". Ik kon bij Jamendo communiceren met collega-componisten en zij konden reviews schrijven over mijn muziek. We konden "fan" worden van elkaar en elkaar ondersteunen. Bij radionomy begon de boel al grondig te slabakken wat die onderlinge communicatie en ondersteuning betreft omdat er plots 130 luisteruren dienden te worden behaald en dergelijke - de competitiegeest werd aangezwengeld.

Raad eens wat... sinds een jaar of twee geleden is ook daar (bij Jamendo dus) - tot zeer groot ongenoegen van de componisten van het eerste uur die zich bij dit initiatief aansloten - plotsklaps al die mooie initiatieven en mogelijkheden afgenomen. Gevolg : geen onderlinge reviews of reacties meer aldaar, noch communicatie. Ook daar vind je amper nog je eigen profiel terug in de zoekmachine momenteel, tenzij je heel goed weet wat je dient te zoeken. Vele goede componisten/singers/songwriters zijn naar elders vertrokken na deze ellende bij Jamendo. Sindsdien heb ik er tevens zelf geen nieuwe muziek meer geüpload. Mijn profiel bleef wel behouden in de hoop op betere tijden en die betere tijden werden ook zo'n beetje beloofd aldaar. Met de jaren verdween de hoop op beterschap.

Ik snap er niets meer van. Het kan wel zijn dat men (cfr. musicmatic) in het belang van een zeker commercieel denken de oorspronkelijke doelstellingen een beetje dient aan te passen. Maar de wijze waarop dit uiteindelijk gebeurd is, zowel bij radionomy als bij jamendo - bij beiden kan ik de vergelijking doortrekken - en bij beiden gaat het mijns inziens totaal de verkeerde richting uit momenteel. Het lijkt dus (momenteel) een bewust streven te zijn van musicmatic om de oorspronkelijke fundamenten (een heel belangrijk deel ervan toch) van deze beide initiatieven onderuit te schoppen. Bewust of onbewust - dat laat ik nog in het midden, maar het is wel een feit.

Ik kende dus destijds twee zeer veelbelovende initiatieven - in beide gevallen ben ik dolenthoesiast mee op de trein gesprongen - heb me er gratis voor ingezet in ruil voor een gratis wederdienst. Op het hoogtepunt kreeg ik zelfs een lijstje van Jamendo van 600 openbare gelegenheden, met naam en al, wereldwijd waar mijn muziek werd gedraaid en kreeg Jamendo van mij niks dan goeie punten, zelfs als het mij financieel nauwelijks wat opbracht en zelfs als de website al eens plat lag. En als ik iets had upgeload had ik al de dag erna minstens 1 review op een nieuw album. Dat lijkt nu allemaal een droom te zijn geweest, want er blijft niet zoveel van over. En facebook noch soundcloud noch het vernieuwde "myspace" zijn te vergelijken met deze initiatieven.

Meer nog ; wat er met myspace is gebeurd destijds heeft myspace helemaal aan zichzelf te danken. Het hield totaal geen rekening met de kritieken van mensen die er een account hadden aangemaakt op de wijzigingen die ze zoal doorvoerden, met alle gevolgen vandien. En dat bouw je niet zomaar meer opnieuw op eenmaal wanneer mensen zich bedrogen voelen.

Bekijk het als een goed advies, radionomy (en musicmatic voornamelijk bij nader inzien). Op internet gaat alles enorm snel en dat kan zich tegen je keren ook vroeg of laat (cfr myspace), zeker als je uiteindelijk geen rekening wenst te houden met degenen die je initiatieven mee recht houden/hielden of zich als fan aandienden. Ik begrijp daarentegen wel degelijk dat men soms z'n doelstellingen dient aan te passen, maar een goede communicatie en luistervaardigheid kan veel doen om het succes nog lang te mogen laten duren.


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group