Radionomy Board
It is currently Sat Oct 31, 2020 1:27 pm

All times are UTC
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Tue Aug 27, 2013 12:32 am 
Offline
Moderators
User avatar

Joined: Mon Jun 24, 2013 12:14 pm
Posts: 3580
Location: Amsterdam - the Netherlands
Radio 1: https://www.radionomy.com/en/radio/radio-nostalgia
http://www.radio-nostalgia.nl
O.S: Windows 10
Onderwerp: [CREÉER] 10 Stappen om je radio aan te maken

:: Je wilt graag je eigen webradio aanmaken, maar je weet niet hoe? Wel, laten we beginnen.....lees het volgende... ::

1 - Om je radio project goed te omschrijven voordat hij wordt aangemaakt:

Welke muziek programma's hoop je te bieden, welk karakter wil je het geven, waarin zal je radio verschillen ten opzichte van andere al bestaande radio's, hoop je zelf inhoud te produceren, welke bijzondere kennis (als programma maker) zou je kunnen aanbieden om je project innovatief te maken (gaat het om een speciaal onderwerp of over iets waar je veel vanaf weet, zoals de Schotse Technopopunderground).

Dit zijn veel vragen, want het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Goed om er later nog eens naar te kijken, om er zeker van te zijn dat je project zijn publiek zal vinden, dankzij een juiste doelgerichtheid en een originaliteit, wat belangrijk is om luisteraars te krijgen en te behouden.

2 - Een goede naam vinden:

Als je dat hebt, ben je klaar om je radio een naam te geven. Het is heel belangrijk, omdat dit de toekomst van je radio zal bepalen op vele gebieden: Web verwijzingen, een naam wat gemakkelijk te onthouden is, duidelijkheid van de naam in vergelijking met de muzikale kleur, etc.... Een pakkende slogan samen met de naam geeft ook de mogelijkheid om je radio karakter te geven.

Voor alle duidelijkheid, het is uiterst belangrijk om te controleren dat deze nog niet in gebruik is, niet alleen om juridische conflicten te vermijden, maar ook om je radio origineel te laten zijn.

3 - Het voorbereiden en testen van je programma:

Als je radio eenmaal aan de gang is, ben je stuurloos, iedere luisteraar die connect en niet tevreden is, zal waarschijnlijk een verloren luisteraar zijn. Het is dus essentieel dat zijn programmering goed is, voordat hij de lucht in gaat.

Bereid op je computer diverse bestanden voor in mp3 formaat, en rangschik ze alvast. Luister vantevoren naar deze bestanden om de samenhang te beoordelen. Pas zonodig de functionaliteit aan van de betreffende content.

Begin met je toekomstige programmalijnen neer te zetten, en zijn bijzonderheden. Als je programma speciale inhoud bevat, zorg dan dat je wat van deze programma's alvast klaar hebt, om te vermijden dat je te laat bent als je eens een weekje geen tijd hebt gehad om het aan te vullen.

Als je dit eenmaal gedaan hebt (zonodig met een spreadsheet, die verwijst naar de mappen waar je bestanden in zitten), ben je klaar om te beginnen aan de "Radio-look". Dit bepaalt immers het karakter en de "feeling" van je radio. Een prettige stem of een specifieke voorbereiding waarvoor de luisteraar blijft hangen, en wat hem aan zal spreken.
Bereid algemene jingles voor (naam van de radio, naam en slogan, etc), jingles die uitnodigen om de site te bezoeken, en tot slot speciale jingles voor iedere uitzending, met de naam, wat er gaat komen, etc.... Een aparte topic zal worden gewijd aan de voorbereiding.

4 - Bereid je website en je aanwezigheid op internet voor:

Kies het platform welke jou het beste lijkt (domein naam en complete website of blog). Kies een eenvoudige domein naam, zo kort mogelijk, gemakkelijk te onthouden en die tot de verbeelding spreekt.

Zorg voor het ontwerp, stel de naam van je radio voor, en probeer de kleur van je radio terug te laten komen in het design. Het gebeurt vaak, dat wanneer iemand naar een radio site gaat, hij lang moet zoeken voordat hij weet wat het programma is. Het is belangrijk dat de site het verlangen oproept om te luisteren, aanlokkelijk is, en verleidt tot het klikken op “Play”. Een aparte topic zal worden gewijd aan het maken van de website.

Het lanceren van de site, maakt het mogelijk om het te testen en rustig voor te bereiden, maar ook om aankondigingen te doen.

=> bijv: Verwacht: “Relaxed Radio, de best lopende radio ter wereld! ” Feestelijke opening op 31 Februari 2012!
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze Nieuwsbrief.

Je beschikt hiermee dan al over een bestand van luisteraars voor je project, nog voor het gelanceerd is.

Niets belet je om alvast voorproefjes te geven (FaceBook, U-Tube met een klein filmpje met een "te horen op 31 Februari”, etc)

Maak nu ook een Facebook pagina of groep en/of een Twitter pagina en begin met voorproefjes over je toekomstige baby.

Kort samengevat, strooi het rond, voor de lancering.

5 - Je radio creëren:

Je bent klaar om "in het echt" je radio te programmeren en over te gaan naar het werkelijke project.
Maak daarom je radio aan op de Radionomy website.

Als je dat gedaan hebt, kun je de voorbereide elementen uploaden (muziek en jingles in mappen), je klokken aanmaken, dag templates zoals je dit al in kaart had gebracht bij de voorbereidingen.

Verstuur je eerste planning om je radio te activeren. Nu heb je zojuist de machine in werking gesteld, maar je bent nog niet klaar.

6 - Aankondiging van de geboorte van de radio:

Stuur nu al de reclame emails naar je "pre-luisteraars", en geef ze het VIP gevoel.
Let goed op wat je in je mail schrijft qua inhoud en spelling, voeg een plaatje toe of een logo om het geheel op te fleuren.

“Relaxed Radio” de best lopende radio ter wereld! ” deelt u nu alvast mede dat 14 Februari staat in het teken van tederheid. Luister daarom naar 3W.relax-radio.com "

Daarna bereid je een persbericht voor (zie de help blog voor wat adressen hiervoor) Omschrijf hiervoor je project, je team, je specialiteit en originaliteit. Je verkoopt.
Stuur het daarna naar alle blogs en sites die verband houden met je programmering.

Bijvoorbeeld, de officiële mededeling “Geboorte van de Relaxte” zou gestuurd kunnen worden naar de blog “Relaxing sites” wat wellicht al voor zich spreekt.
Stel ze ook voor om een player van je radio toe te voegen, als het contact goed is.

De vakbladen, op jouw marktgebied, kan ook interessant zijn. “Life Magazine” zal wellicht erg geinteresseerd zijn in Relaxed-radio.

7 - Het controleren en afstemmen van de programmering:

Vraag je luisteraars om feed-back, luister zelf vaak naar je radio, en bepaal regelmatig zijn zwakke punten en zijn sterke punten. Pas de programmering aan overeenkomstig je bevindingen.

8 - Verwijzingen naar je radio:

Normaal gesproken, als je punt 5 goed hebt uitgevoerd, heb je al een bepaald aantal luisteraars en blogs of websites zullen wellicht je player als een "mascotte" overgenomen hebben.
Nu is het een kwestie van verwijzingen om jezelf bekend te maken, en om extra luisteraars te verwerven (zie de help blog en het forum voor de gegevens voor: Itunes, OrangeLive, etc).
Maak ook gebruik van de mogelijkheid naar je internet site te verwijzen.

9 - Het verwerven van partners:

Nog iets soortgelijks, aarzel niet om bekendheid te krijgen door het verspreiden van stickers, om partners te verwerven bijv. (zie de help blog en het forum, maar graaf ook eens diep in je brein voor het originele idee voor een doorbraak). Wees creatief.

10 - Het onderhouden van de radio en zijn website/blog:

Voor dit punt van het verhaal, als je radio goed is, origineel, boeiend en lekker om naar te luisteren, hoef je niets anders meer te doen dan te wachten tot de mond op mond reclame zijn werk doet, en de vruchten te plukken van je werk.
Blijf echter niet stil zitten, het is belangrijk voor een webradio dat je regelmatig zijn programmering vernieuwt d.m.v. regelmatige updates (verandering van spijs doet eten). En dit alles aan te kondigen d.m.v. een superleuke Nieuwsbrief. Organiseer interviews, waar evenementen in besproken worden..... kortom, laat je media leven!

En naderhand:

Je geeft anderen plezier, aarzel niet betrokkenen te bellen, praat met iedereen over de radio en....... vooral, zorg voor een goed humeur, wat je productief maakt, tevredenheid geeft,rust.....
Als je het gevoel hebt dat je luisteraars minder worden, dat je terrein verliest, verander.... Je past aan, ontwikkelt/ben in beweging…

Veel plezier iedereen!

_________________
The best advertisement for my radio is the playlist ♪♫♪♫♪♫♪♫

No support via PM - in PM verleen ik geen support.
Veel antwoorden op je vraag zijn ook terug te vinden in de tutorials.


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group